CDC -studien visar att 74% av de personer som smittats i Massachusetts Covid -utbrottet var helt vaccinerade

Boston EMS-läkare arbetar för att återuppliva en patient på väg till ambulansen mitt i coronavirusutbrottet (COVID-19) i Boston, Massachusetts, 27 april 2020.
Boston EMS-läkare arbetar för att återuppliva en patient på väg till ambulansen mitt i coronavirusutbrottet (COVID-19) i Boston, Massachusetts, 27 april 2020. Brian Snyder | Reuters

Boston EMS medics work to resuscitate a patient on the way to the ambulance amid the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Boston, Massachusetts, April 27, 2020.

Ungefär tre fjärdedelar av människor som smittats i ett Covid-19-utbrott i Massachusetts vaccinerades helt mot coronaviruset och fyra av dem hamnade på sjukhuset, enligt ny data som publicerades på fredagen av Centers for Disease Control and Prevention.

De nya uppgifterna, publicerade i den amerikanska byråns Morbidity and Mortality Weekly Report, visade också att fullt vaccinerade som smittas bär lika mycket av viruset i näsan som ovaccinerade människor och kan sprida det till andra individer. SE NU oss var den stora mängden symptomatisk sjukdom, säger Drexels Levasseur

“Denna upptäckt är oroande och var en avgörande upptäckt som ledde till CDC: s uppdaterade maskrekommendation”, säger CDC: s chef Dr Rochelle Walensky i ett uttalande. “Maskeringsrekommendationen uppdaterades för att säkerställa att den vaccinerade allmänheten inte omedvetet skulle överföra virus till andra, inklusive deras ovaccinerade eller immunkompromitterade nära och kära.”

På tisdagen vände CDC kursen om sin tidigare vägledning och rekommenderade att helt vaccinerade amerikaner som bor i områden med höga Covid -infektionsgrader fortsätter att bära ansiktsmasker inomhus. Riktlinjerna täcker cirka två tredjedelar av den amerikanska befolkningen, enligt en CNBC-analys.

CNBC Health & Science
Läs CNBC: s senaste globala täckning av Covid -pandemin:

United Airlines kommer att kräva att alla amerikanska anställda får Covid -vaccin, en första för inhemska flygbolag
3 diagram visar hur långt Covid delta -varianten har spridit sig runt om i världen
Covid -vaccinationer i Arkansas, Mississippi, Louisiana och Alabama mer än dubbelt sedan juli
Vita huset driver för barn 12 och uppåt att få Covid -vaccin när miljoner återvänder till skolan
Medan deltavarianten fortsätter att slå ovaccinerade människor hårdast, kan vissa vaccinerade personer bära högre nivåer av viruset än vad som tidigare förståtts och kan överföra det till andra, berättade Walensky för journalister vid ett samtal på tisdag. Hon tillade att varianten beter sig “unikt annorlunda än tidigare virusstammar.”

Ett CDC -dokument som granskades av CNBC varnade för att deltavarianten som sveper över landet är lika smittsam som vattkoppor, har ett längre överföringsfönster än den ursprungliga Covid -stammen och kan göra äldre sjukare, även om de har blivit helt vaccinerade. NOWVIDEO00: 39Det kommer inte att finnas något rikstäckande mandat, säger CDC: s Walensky

Delta, nu i minst 132 länder och redan den dominerande formen av sjukdomen i USA, är mer överförbar än förkylning, 1918 spanska sjukan, smittkoppor, Ebola, MERS och SARS, enligt dokumentet. Endast mässling verkar sprida sig snabbare än varianten.

Uppgifterna som publicerades på fredagen baserades på 469 fall av Covid i samband med flera sommarevenemang och stora offentliga sammankomster som hölls i juli i Barnstable County, Massachusetts, som omfattar Cape Cod och ligger strax utanför Martha’s Vineyard. Händelserna hölls i Provincetown, enligt NBC News. Ungefär tre fjärdedelar, eller 74%, av fallen inträffade hos helt vaccinerade personer som hade avslutat en tvådosskurs av mRNA-vaccinerna eller fått ett enda skott av Johnson & Johnsons.

Totalt sett var 274 vaccinerade patienter med en genombrottsinfektion symtomatiska, enligt CDC. De vanligaste biverkningarna var hosta, huvudvärk, halsont, muskelsmärta och feber. Bland fem Covid -patienter som var inlagda på sjukhus var fyra helt vaccinerade, enligt byrån. Inga dödsfall rapporterades.

Testning identifierade deltavarianten i 90% av proverna från 133 patienter.

Även om många studier har visat att vaccinerna inte fungerar lika bra mot deltavarianten som mot andra stammar, säger hälso -tjänstemän att de fortfarande är mycket effektiva, särskilt för att skydda mot svår sjukdom och död. Ungefär 97% av de nya sjukhusinläggningarna och 99,5% av dödsfallen i USA är bland ovaccinerade individer, upprepade amerikanska hälsovårdsmyndigheter den här veckan.

CDC sa också att data har begränsningar. Byrån noterade att i takt med att vaccinationstäckningen på befolkningsnivå ökar kommer vaccinerade personer sannolikt att representera en större andel av covid-fallen. Dessutom kan asymptomatiska genombrottsinfektioner vara underrepresenterade på grund av detektionsfördomar, sade byrån.

CDC sa också att rapporten är “otillräcklig” för att dra slutsatser om effektiviteten av de godkända vaccinerna mot Covid, inklusive deltavarianten, under detta utbrott.


🎯

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *