9 sätt att hålla möss borta från hemmet

en söt mus som springer

Möss är gnagare som kan orsaka mycket skada i ditt hem. De äter allt från flingor till ost och till och med tyg! Som tur är finns det många sätt du kan hålla möss borta från ditt hus så att de inte har en chans att göra skada.

Vi har sammanställt 10 tips för att hålla dessa irriterande gnagare borta från ditt hem!

Förvara mat och vatten inne

De små krypen dras till båda dessa saker. Så se till att det inte finns något för dem att äta eller dricka i ditt hus! Håll också alla utrymmen stängda och de kommer inte att ha någon anledning att stanna hos dig längre.

Lämna inte mat till husdjur ute över natten

Detta är ett enkelt sätt att locka till sig möss och andra skadedjur. Se till att du inte lämnar djurmat ute över natten, annars kommer de att leta efter den!

Dammsug regelbundet

Möss lockas av smulorna som faller ner på golvet. Om du dammsuger upp alla dessa små bitar kommer mössen att vara mindre intresserade av att komma in i ditt hem.

Håll inte vedhögar utanför hemmet

Möss älskar varma, mörka platser och en vedhög är den perfekta platsen för dem! Håll alla vedhögar minst en meter från väggarna på gården eller runt huset. Om du vill ha den i närheten, förvara den i ett skjul eller garage i stället

Håll källaren ren och torr

Om du förvarar mat i källaren ska du se till att den är ordentligt förseglad så att möss inte kan komma åt den! Försök också att undvika att förvara kläder där nere eftersom de kan tugga på dem! Om källaren är fuktig och mörk kommer möss att leta efter följande samt

Stäng alla sprickor och hål i hemmet

Möss kan ta sig in i huset nästan var som helst – till och med genom en så liten spricka som en centimeter! Kontrollera runt fönster, dörrar, rör, längs väggar och golv för att se om det finns tecken på skador eller ingångar. Om du hittar något som är skadat (eller märker det själv), reparera det omedelbart för att hålla dem borta!

Ta bort skräp från hemmet

Möss älskar varma och mörka platser, så de bygger ofta bo i röriga utrymmen som garderober och förrådsutrymmen. Genom att se till att dessa utrymmen är fria från saker som kläder och lådor minskar deras vilja att stanna kvar

Undvik att använda giftfällor

Även om de kan vara effektiva på kort sikt kan de skada barn och husdjur.

Möss är resistenta mot många typer av gifter och det är viktigt att du håller dem borta från dina familjemedlemmar om du använder dem.

Levande fällor fångar möss på ett humant sätt utan att döda dem, vilket innebär färre döda möss på din egendom. De är också mindre benägna att orsaka skada än gift.

Ett enkelt sätt att göra en levande fälla är att använda en tom tvåliters läskflaska. Klipp först av den övre delen och vänd den om så att öppningen vetter nedåt mot rördelen av flaskan. Stoppa sedan in lite bete i den, t.ex. jordnötssmör eller choklad (se till att inte använd choklad om musen är ett barn eller ett husdjur)

Placera flaskan på sidan med öppningen mot dig. Leta efter ett område där möss sannolikt kommer och placera den där, se till att de inte kan se inuti när de närmar sig!

Mössen kommer att känna lukten av betet underifrån och krypa in i din fälla för att få den. Se till att du kontrollerar den regelbundet så att de inte fastnar!

Om en mus fastnar, fundera på att släppa ut den långt bort från ditt hem.

Använd en musfälla

Musfällor är ett bra sätt att fånga möss utan att döda dem. Var försiktig när du använder dem så att du inte skadar barn eller husdjur.

Det finns många olika typer av musfällor på marknaden, men vissa är mer humana än andra. Levande fällor sägs vara de mest humana eftersom de inte dödar möss. De har också en mindre risk att skada dina familjemedlemmar.

Sammanfattning

Möss är skadedjur som kan orsaka skador i ditt hem genom att gnaga på väggarna och stjäla din mat. De här 10 tipsen hjälper dig att hålla dessa irriterande gnagare borta från ditt hem för gott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *